Fix Epson Printer Foutcode 0xf3: 100% werkt

Hoewel Epson-printers bekend staan om hun beste prestaties en duurzaamheid, is het niet vrij van terugkerende problemen. Epson-printerfoutcode 0xf3 is een dergelijke fout die de gebruikers vaak tegenkomen. Wanneer een onbekend object in de printer vastloopt, krijgt u mogelijk deze specifieke foutcode.



De printer stopt met werken zodra u deze specifieke fout tegenkomt.

Als u ook met hetzelfde probleem geconfronteerd wordt, is het voor u heel belangrijk om op te lossen. Met dit in gedachten gaan we enkele van de meest effectieve hacks bespreken die u zullen helpen om de foutcode van uw apparaat te verwijderen. Ga dus door het hele artikel en leer de hacks.

Mogelijke oorzaken voor Epson Printer Error Code 0xf3


Er zijn meerdere redenen die verantwoordelijk zijn voor het krijgen van dit probleem in uw printer. Sommigen van hen worden in dit gedeelte kort genoemd. Bekijk de mogelijke factoren die de glitch kunnen veroorzaken.


  • Als u slechte of zwakke connectiviteit gebruikt, is het ook mogelijk om het probleem op te lossen.
  • Als het papier vastloopt in de papierinvoer, verschijnt de foutcode 0xf3 van de Epson-printer op het scherm.
  • Papierstoring is de belangrijkste reden voor dit probleem.
  • Als de inktcartridge niet met de juiste inkt is gevuld of onvoldoende inkt bevat, kan de printer niet zoals gewoonlijk afdrukken en het probleem veroorzaken.
  • Wanneer u veel documenten probeert af te drukken, kan de printer ze niet scannen. Als gevolg hiervan kan het niet doorgaan met het afdrukproces en leidt het ook tot de fout 0xf3.
  • Als de Epson-printer niet voldoende pagina's heeft, kunt u ook met dit specifieke probleem te maken krijgen.
Lees ook: Hoe Epson Foutcode 0x97 te Repareren

Mogelijke symptomen van Epson Printer Error Code 0xf3

In dit gedeelte vindt u enkele veelvoorkomende symptomen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor deze fout.


  • Foutcode "foutcode 0xf3" verschijnt continu op de computer die u gebruikt.
  • Crasht het lopende programma.
  • Uw Epson-printer drukt niets af.
  • Uw apparaat kan traag worden en maakt geen verbinding met de printer.

Veel voorkomende hacks om Epson Error Code 0xf3 op te lossen


U moet de volgende stappen zeer zorgvuldig doorlopen en ze exact hetzelfde uitvoeren als hieronder vermeld.

Methode 1: Controleer uw Epson-printer

Dit is de basismethode waarmee u het probleem in een oogwenk kunt oplossen. Om dit te doen, moet u eerst uw printer uitschakelen en de inktcartridge ervan scheiden. Verwijder ook de achterste componenten zoals USB, pen drives, harde schijven enz. Indien aangesloten. Verwijder nu het inktniveau van de printer en verwijder de paneelschroeven. Vervolgens moet u het binnenste gedeelte reinigen met een droog stuk wattenstaafje. 

Het helpt om het opgeslagen vuil te verwijderen. Bevestig de onderdelen daarna opnieuw op hun respectieve plaatsen. Schakel nu de printer in en druk een pagina af. Controleer of het probleem wordt opgelost of nog steeds op het scherm verschijnt.

Methode 2: Controleer de inktniveaus


Als u onvoldoende inkt in de printer hebt, zal de Epson-printerfoutcode 0xf3 u irriteren. Voer deze oplossing daarom uit en los uw probleem zonder vertraging op. Het eerste wat u moet doen, is uw printer inschakelen. Druk vervolgens op de Start-knop en selecteer Configuratiescherm. Kies daarna de optie "Printers en faxapparaten" door erop te dubbelklikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram "Voorkeuren". 

Selecteer nu de optie Services en kies "Service this Device". Bij dit proces wordt Toolbox op het scherm geopend en moet u "Geschat inktniveau" kiezen door te tikken op ben ermee bezig. De kleur- en inktniveaus van de cartridge worden op het scherm weergegeven. Selecteer ten slotte het gewenste niveau en controleer of de fout zich blijft voordoen of niet. Maar als u het niveau niet kunt zien, moet u de inktcartridge goed vullen.

Methode 3: Reset uw Epson-printer

Om deze fix in eerste instantie uit te voeren, moet u alle stroomverbindingen van de achterkant van de printer en ook van het stopcontact van de verdeler loskoppelen. Zorg ervoor dat de printer tegen die tijd "Ingeschakeld" is. Maak daarna de verschillende koppelingen naast USB, pen drives, enz. Los van de printer. 

Tik vervolgens op de energieopname van de printer en houd deze ongeveer 15 seconden vast. Zorg ervoor dat de printer legitiem is verbonden met de scheidingswand om niet te schommelen, verdediger. Bevestig ten slotte de power links en druk een pagina af.

Hopelijk verwijdert u de fout volledig van uw apparaat door de bovenstaande stappen uit te voeren. Maar als u hier moeite mee hebt, aarzel dan niet om uw feedback te delen. U kunt ook contact opnemen met de  Epson klantenservice België


Een reactie posten

1 Reacties


  1. I always used to read paragraph in news papers but now as I
    am a user of internet so from now I am using net for content, thanks to web. Epson printer error code 0x69

    BeantwoordenVerwijderen